Supervisie voor mensen met een mensgericht beroep

1 Juli 2014

Het plan om “iets” met supervisie te doen gaat terug naar de tijd dat ik de voortgezette opleiding maatschappelijk werk deed. Tijdens die opleiding volgde ik verplichte trajecten intervisie en supervisie. Beide leerzaam en verhelderend, maar vooral supervisie was zo indringend dat het me fascineerde. Ik kreeg een andere kijk op mijn mechanismen in denken en handelen en leerde om mijzelf effectiever in te zetten.

Omdat ik merkte dat ik daarna in veel werksituaties teruggreep naar wat ik bij supervisie had geleerd, hakte ik in 2009 de knoop door en startte met de opleiding tot supervisor.

En dat heb ik geweten, want zowel bij het verwerken van de opgedane kennis als bij het toepassen van die kennis zat ik ver buiten mijn comfortzone. Vol overtuiging maar net zo vaak vol twijfel heb ik me overgegeven aan een enerverend proces . Want een supervisor lost niets voor je op. Een supervisor leert je vooral om naar je eigen mogelijkheden te kijken. Dit kost veel energie, maar het levert verrassende inzichten op die je daarna goed kunt gebruiken.

Toen mijn werkgever mij in het tweede jaar van mijn opleiding vroeg om intern supervisie te geven, wist ik het zeker: geweldig, dit is wat ik wil! En hoewel ik van nature geen ondernemer ben, was daarna de stap naar een eigen supervisiebureau snel gezet.

Als er iets is wat mij tijdens supervisie altijd raakt, is het de passie van mensen om de sleutel naar verandering zelf te pakken. Daarom wil ik met Dok89 ruimte geven aan die passie en mensen deskundig ondersteunen. Op een laagdrempelige manier, in een ontspannen sfeer met ruimte voor relativering en humor.

Vol trots presenteer ik je de site van Dok89.

Ik nodig je graag uit om je te oriënteren op supervisie en te kijken of het iets voor jou is.
Wil jij met Dok89 stilstaan, om daarna zelf weer door te gaan?

Je bent van harte welkom!

© Copyright 2014